Çağrı Merkezi: 444 22 92 Destek Hattı: +90(533) 650 66 25
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Klima Bakımına Dair Bilmeniz Gerekenler

Klima Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz aylarını serin geçirmeyi sağlayan klimaların doğru kullanımı ve bakımlarının düzenli aralıklarla yapılması şart. Bunun için kullanım sırasında bazı noktalara dikkat etmek ve gerektiğinde uzman yardımı almak gerekiyor. İşte klima bakımına dair bilmeniz gerekenler:

Hava filtrelerini düzenli olarak temizleyin.

Klima bakımı yaptırmak; cihaz içerisinde oluşan bakteriler nedeniyle kötü kokuların önüne geçmek, enerji tasarrufu sağlamak ve sağlık açısından önem taşıyor. Klimanın hava filtresinin bakımını 15 günde bir düzenli olarak yapmak klimanın verimli çalışmasına yardımcı olur. Klima panelinin hemen altında yer alan hava filtresi elle çıkarılarak temizlenmeli ve tekrar yerine takılmalıdır. Elektrik süpürgesi yardımı ile filtre temizliği yapılabilir. Bunun yanında küvette soğuk su ile de klima filtre temizliği yapılabilir. Temizlik sırasında su dışında herhangi bir kimyasal madde kullanılmamalıdır. Klima kurutulduktan sonra klima içerisine yerleştirilmelidir.

Klima iç temizliğinde yetkili servisten yardım alın.

Klima temizliğinde bir diğer önemli nokta ise klimanın iç temizliğidir. Klimanın iç temizliği; 6 ay ile 12 ay arasında düzenli olarak özel kimyasallarla yapılan klima iç yüzeyinin temizliğini kapsar. Bu tip bir temizlikte klima uzmanlarından veya yetkili bir klima bakım şirketinden yardım almak gerekir. Bu bakımı Gürbüz Servis ağlarından size en yakın olanı arayarak alabilirsiniz. Kimyasal ilaçlar yardımı ile yapılan iç ünite temizliği fan kanatlarının temizlenmesi ve iç ünite filtrelerinin bakımının yapılması gibi süreçleri kapsar. Bu tip bir temizlik esnasında ayrıca gaz ölçümleri de gözden geçirilir ve eksik gaz miktarı olup olmadığı da yetkili servis tarafından değerlendirilir. Dış ünite bakımı ve basınç kontrolleri de yapılan klima ayrıca elektrik tesisatı kontrolü ve voltaj kontrolünden de geçer. Ses ve estetik görüntü kontrolü de yapılan klima kullanıma hazır hale getirilir.

Temizliği ve bakımı yapılmış olan klimaların çalışma performansı daha yükselir ve enerji tüketimi de gözle görülür ölçüde azalır. Klimanızın bakımını yaptırdıktan sonra klimanızı Cosa akıllı klima paketi ile kullanarak, gereksiz kullanımların önüne geçerek %40'a varan enerji tasarrufu sağlayabilir ve cep telefonundan klimanızı kolayca ayarlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Klima bakımının önemi:

Bakımı yapılmamış olan klimalar pek çok enfeksiyona ve solunum yolu rahatsızlığına davetiye çıkarıyor. Ortam havasını dönüştürme prensibine dayalı olarak çalışan klimalar, ortamda yer alan her türlü kir, tüy veya bakteriyi de içerisinde biriktiriyor. Zamanla cihaz içinde biriken istenmeyen maddeler ise cihazda kötü kokulardan arızalara kadar pek çok olumsuz sonuç doğuruyor. Bu nedenle 6–12 ay aralıklarla düzenli olarak klima bakımının yapılması gerekiyor.

Hemen siz de klimanınızın bakımı için bize ulaşın ve servisimiz en kısa sürede klima bakımınızı gerçekleştirsin.

[widget-135]

Yorum Yap