Çağrı Merkezi: 444 22 92 Destek Hattı: +90(533) 650 66 25
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Klima Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Klima Seçiminde Dikkat Edilecekler

Klima; ülkemizde özellikle yaz aylarında serinlemek adına kullanılan cihazlardan bir tanesidir. İnsanların yaz sıcaklarından kurtulmak ve daha rahat bir yaşam ortamına kavuşmak veya soğuk kış aylarında ortamı ısıtmak adına satın aldıkları klimalar doğru bir şekilde seçildiklerinde daha verimli olur.
İnsanlar klima tercihi yaparken nasıl bir seçim yapacaklarını ve nelere dikkat edeceklerini bazen bilmezler. Bu gibi durumlarda klimadan anlayan bir uzmandan yardım talep edilir. Ancak bu yazıyı okuyarak bir uzman tavsiyesi almaksızın nasıl verimli bir klima satın alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Klimada Olmazsa Olmazlar

Klima tercihi yapmadan önce klima modelinden ziyade kendi ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. Söz konusu aşamada Gürbüz Grup hizmetlerinden faydalanarak en doğru klima tercihi konusunda ihtiyaçlarınızı belirleyebilirsiniz. Bu ihtiyaçlar belirlendikten sonra aşağıdaki özelliklere göre klima satın alabilirsiniz.

Klima Tipi

Klima tipleri mekânın büyüklüğüne göre hem dekoratif hem de işlevsellik açısından oldukça önemli bir detaydır. Bu anlamda alanınız büyükse farklı küçükse farklı bir tercihte bulunabilirsiniz.

Split Klima: Duvar tipi olarak da bilinen bu klimalar genellikle daha küçük alanlarda kullanılır. Duvara monte edilmesi ve iç mekânı küçültmemesi sayesinde oldukça dekoratif bir seçenektir.

Salon Tipi: Genellikle büyük iç mekânlarda tercih edilen salon tipi klimalar dekoratif olsa da fazla alan kapladığından her iç mekânda kolaylıkla tercih edilemez. İç mekânınızın büyüklüğüne göre bu tip klimayı tercih edebilirsiniz.
Mobil Klima: Klimayı farklı alanlarda kullanmak isteyen bireyler için mobil klima oldukça kaliteli bir tercihtir. Dış üniteye sahip olmaması bu klima tipinin en ayırt edici özelliğidir.

Kapasite

BTU değeri ile ifade edilen ve klimanın hangi kapasitede ısıtma/soğutma yapabileceğini bildiren değerler iklim ve alanın büyüklüğüne göre farklı tercihlerin yapılmasına neden olur. Yazların çok sıcak geçtiği ve iç mekânın büyük olduğu bir durumda 24000 BTU klima tercih edilebilirken bu durumun tam terci söz konusu olduğunda 12000 BTU değerinde bir klima tercih edilebilir. Hangi kapasitedeki klimanın tercih edileceğini internet ortamındaki farklı hesaplama araçları ile tespit edilebilirsiniz.

Enerji Tasarrufu

Klima satın alırken insanların belki de en çok dikkat ettiği konulardan bir tanesi enerji verimliliğidir. Enerji verimliliği hem klimanın satın alırken ki değerini belirler hem de klimanın kullanım sırasında ödeyeceğiniz fatura değerini etkiler. Bu nedenle doğa ve çevre dostu klimaları tercih ederek hem faturanızın düşük seviyelerde kalmasını sağlayabilir hem de çevreye zarar vermemiş olursunuz.

Sessiz Çalışma

Klima genellikle iç mekân refahını arttıran ve ortamın sıcaklığını optimize eden bir cihazdır. Bu anlamda klima insan yaşamına katkı sağlar. Ancak bu katkı sağlanırken ses düzeyinin rahatsız edici derecede olması hiç de istenmeyen bir durumdur. Bu nedenle satın alınacak klimada sessiz çalışma özelliğinin bulunması oldukça önemlidir.

Kullanım Kolaylığı

Teknolojik özellikler ve kullanım konusunda sunduğu rahatlık bir klimanın olmazsa olmazlarındandır. Bu nedenle kolay kullanım özelliğine sahip ve ekstra özellikleri ile sizlere konforu hissettiren klima tercihi yapmanız oldukça mühimdir.


Gürbüz Grup hem klima tercihi sırasında sizlere hizmet verir hem de Gürbüz servis hizmeti sayesinde klimanızın uzun ömürlü olmasını sağlar.

[widget-133]

Yorum Yap